1. Lax: Sätt ugnen på 200º. Ta fram en ugnsform i vilken
laxen får plats i.
2. Blanda 1 msk soja, 1/2 dl vatten, 2 msk flytande
honung och 1 tsk ingefära direkt i formen. Vänd runt 4
portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 600 g) i blandningen
och låt dem ligga kvar i formen (vätskan ska nästan täcka
laxen). Stek i ugnen i 20 min. Strö över 2 msk
sesamfrön på laxen när det är 5 min kvar på laxens
stektid.
3. Koka ris/gryn till 4 personer.
4. Frästa grönsaker: Skala och strimla 2 morötter (ca 200
g). Strimla 1/2 stånd blekselleri och 1 grön paprika.
Skär 250 g broccoli i buketter och bitar. Kärna ur och
finstrimla 1 röd chili. Skär 1 rödlök (ca 100 g) i smala
klyftor.
5. Hetta upp 2 msk neutral olja i en stor stekpanna/wok
och stek grönsakerna i två omgångar på medelhög värme
i 3 min/omgång. Krydda med 1 krm salt och 1 krm
svartpeppar. Lägg upp grönsakerna i en stor skål
allteftersom de blir klara.
6. Servera sesamlaxen med ris/gryn och frästa grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar