torsdag 19 maj 2011

Snabba limpor från Middagsfrid

Här kommer ett av recepten från Middagsfrids baka själv-kasse. Superenkelt att röra ihop, tog en kvart. Inget jäsa och vänta utan in i ugnen bara.


1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj två avlånga brödformar och 1/2 msk smör.

2. Blanda 2 dl siktat dinkelmjöl, 4 dl rågmjöl, 2 dl grahamsmjöl, 7 dl fiberhavregryn, i en stor bunke. Tillsätt 2 dl solroskärnor, 2 dl pumpafrön, 2 dl krossat linfrö, 2 tsk salt och 2 tsk bikarbonat. Rör ner 3 msk flytande honung och 1 liter naturell yogurt.

3. Fördela degen i brödformarna och platta till med en sked så att ytan blir jämn.

4. Ställ in formarna på ett galler i nedre delen av ugnen och grääda i ca 1 timme. Lägg på folie efter ca 40 minuter så att brödets yta inte bränns vid.

5. Låt limporna svalna något i formarna och vänd sedan upp dem på ett galler. Låt svalna helt under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar