Jag har fått vara lite barnledig idag när mormor varit här. Skönt! Varit duktig och fixat flera saker på to do-listan som optiker, bokat läkartid och handlat träningskläder. Nu är jag redo att börja träna!
Känns som helg idag och det blev lite vitt vin eftersom det ändå behövdes i Boillabaissen.
Bouillabaisse
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g fiskfilé av blandade sorter
Arla smör-&rapsolja oliv
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
4 msk konc fiskfond
1 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrön (hade inte det så jag tog lite vanlig fänkål)
1 pkt saffran, 0,5 g
100 g skalade räkor (250 g räkor med skal)
2 msk hackad persilja
1 dl Arla Köket crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Skala och hacka löken och vitlöken. Dela fisken i bitar. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja. Servera soppan med bröd och en klick crème fraiche smaksatt med vitlök.
Ah sa smaskigt med bouillabaisse!Halsa Mamma,Kram
SvaraRaderaDet ska jag göra! Kram
SvaraRadera