Sejfilé i citron- och parmesansås
med kokt potatis och grönsaker
1. Sätt ugnen på 225º.
2. Koka 1 kg potatis.
3. Lägg ca 600 g sejfilé i en ugnsfast form. Hacka 1/2
kruka persilja. Fördela persiljan, 1/2 tsk salt och 1 krm
vitpeppar över fisken.
4. Riv skalet från 1 citron och 75 g parmesan. Blanda
citronskal och parmesan med 1 dl vispgrädde, 1/2 dl
vatten och saften från 1/2 citron i en liten bunke. Häll
blandningen över fisken och gratinera i ugnen i 20-25
min.
5. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Skär 1/2
blomkålshuvud i små buketter. Koka blomkålen i 5
min. Låt 1 tråg haricots verts (150 g) koka med de
sista 2 min. Halvera 1 ask körsbärstomater och blanda
med de kokta grönsakerna i en skål.
6. Servera fisken och såsen med kokt potatis och
grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar