torsdag 2 december 2010

Kvällens mat

Tack för att det var Middagsfrids-vecka den här veckan! Adde är borta så det blev ett av de recepten ikväll.


Sejfilé i citron- och parmesansås

med kokt potatis och grönsaker


1. Sätt ugnen på 225º.


2. Koka 1 kg potatis.


3. Lägg ca 600 g sejfilé i en ugnsfast form. Hacka 1/2

kruka persilja. Fördela persiljan, 1/2 tsk salt och 1 krm

vitpeppar över fisken.


4. Riv skalet från 1 citron och 75 g parmesan. Blanda

citronskal och parmesan med 1 dl vispgrädde, 1/2 dl

vatten och saften från 1/2 citron i en liten bunke. Häll

blandningen över fisken och gratinera i ugnen i 20-25

min.


5. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Skär 1/2

blomkålshuvud i små buketter. Koka blomkålen i 5

min. Låt 1 tråg haricots verts (150 g) koka med de

sista 2 min. Halvera 1 ask körsbärstomater och blanda

med de kokta grönsakerna i en skål.


6. Servera fisken och såsen med kokt potatis och

grönsakerna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar