Jag känner mig så duktig nu när jag har tränat idag och bakar nyttigt bröd nu på eftermiddagen när barnen sover. Eller nyttigt och nyttigt... Det vet jag faktiskt inte men det känns så med tanke på ingredienserna. Lyssna bara på linfrö, rågkross och vetekross. God är den i alla fall och sjukt enkel att göra.
Johanna Astréns succélimpa:
4 dl vetemjöl
6 dl filmjölk
150 g rågkross
150 g vetekross
50 g russin (man kan hoppa över det)
100 g linfrö
175 g sirap
30 g vetekli (till brödformen)
0,5 msk bakpulver
0,5 msk salt
Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan i fil, sirap och
russin. Smöra och bröa en avlång brödform med vetekli. Grädda i 150
grader i ca 90 min.
Var inte orolig för att du har gjort något fel när det är en enda konstig smet som du häller i formen. Det ska vara så...
...ah massa massa siiirap! Den ar nog nyttig ska du se...hihi
SvaraRaderaI know. Den är god i alla fall... Tänker att den är så stor så att det blir inte så mycket sirap per skiva:)
SvaraRaderaHej Karolina! leddes in här av din FB status och dök på receptet där jag satt och surfade på mobilen på bussen hem. Insåg att jag hade alla ingredienser förutom filen hemma. Sagt och gjort, jag köpte 1 l fil på vägen hem och bakade bröd igår kväll! Blev ju himla gott! Ganska tätt i konsistensen men saftigt och mjukt.
SvaraRaderaSå tack för lite vardagsinspiration!!!
Kram Julia (Rabe)
Roligt Julia! Va glad jag blir! Hoppas att allt är bra med dig!
SvaraRaderaKram Karolina