Man skulle kunna tro att jag jobbar för Middagsfrid med tanke på att jag skriver så mycket bra om det... Så gott igen! Jag tror att Middagsfrid får nya kunder i form av våra middagsgäster igår. De var imponerade av maten.
Grönpeppargryta med ris
1. Skölj och strimla 2/3 purjolök(den vita och ljusgröna delen). Skala och skär ca 400 g rotselleri 1 cm stora tärningar. Skär ca 500 g vitkål i tunna strimlor.
2. Hetta upp 1 msk olivolja i en stor gryta. Pressa i 2 vitlöksklyftor, tillsätt purjon, 2 lagerblad och 1½ msk avrunnagrönpepparkorn. Fräs på medelhög värme i 5 min. Rör om då och då.
3. Koka ris till 4 persone.
4. Skär 250 g viltkorv i 1 cm breda skivor. Tillsätt korven och ca 300 g strimlad gårdsskinka i grytan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fräs på hög värme i 3 min.
5. Tillsätt rotselleri, vitkål, 1 burk krossade tomater, 2½dl vatten, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock i 10-15 min.
6. Rör ner 1½ dl crème fraiche och låt allt bli varmt.
7. Klipp 1 kruka persilja över grytan och servera med riset/grynen.
Tips: Vi fräste på och blandade även i ett paket bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar