lördag 15 januari 2011

Middagen igår - Grönpeppargryta


Man skulle kunna tro att jag jobbar för Middagsfrid med tanke på att jag skriver så mycket bra om det... Så gott igen! Jag tror att Middagsfrid får nya kunder i form av våra middagsgäster igår. De var imponerade av maten.

Grönpeppargryta med ris

1. Skölj och strimla 2/3 purjolök(den vita och ljusgröna delen). Skala och skär ca 400 g rotselleri 1 cm stora tärningar. Skär ca 500 g vitkål i tunna strimlor.


2. Hetta upp 1 msk olivolja i en stor gryta. Pressa i 2 vitlöksklyftor, tillsätt purjon, 2 lagerblad och 1½ msk avrunnagrönpepparkorn. Fräs på medelhög värme i 5 min. Rör om då och då.


3. Koka ris till 4 persone.


4. Skär 250 g viltkorv i 1 cm breda skivor. Tillsätt korven och ca 300 g strimlad gårdsskinka i grytan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fräs på hög värme i 3 min.

5. Tillsätt rotselleri, vitkål, 1 burk krossade tomater, 2½dl vatten, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock i 10-15 min.


6. Rör ner 1½ dl crème fraiche och låt allt bli varmt.


7. Klipp 1 kruka persilja över grytan och servera med riset/grynen.


Tips: Vi fräste på och blandade även i ett paket bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar