torsdag 13 januari 2011

Gott Gottigott Gott!

Kvällens middag som blev en ny favorit när det gäller vardagspasta!

Pasta med ugnsrostade grönsaker och två sorters ostar

1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en djup ugnsplåt med bakplåtspapper.

2. Koka upp 3 liter vatten med ½ tsk salt i en stor kastrull till pastan.

3. Skär 1 zucchini, 1 röd paprika och 1 grön paprika i 2 cm stora tärningar. Skala och skär 2 morötter (ca 200 g) i 1 cm breda slantar. Skär 1 aubergine i 1 cm stora tärningar. Lägg alla grönsaker på plåten och strö över 1 msk rosmarin och 1 msk olivolja. Strö gärna över lite torkad vitlök för mer smak.

Rosta högst upp i ugnen i 20 min. Rör om då och då.

4. Koka pappardellepasta till 4 personer

5. Skär 1 paket fetaost (150 g) i tärningar och lägg på plåten de sista 3 min av grönsakernas stektid.

6. Blanda ¾ dl olivolja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor i en stor serveringsskål.

7. Skär 125 g mozzarella i tärningar.

8. Vänd ner de rostade grönsakerna och fetosten i oljan och blanda med pastan och mozzarellan. Strö över ½ påse pinjenötter (ca 35 g)

Klart att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar