Pasta med ugnsrostade grönsaker och två sorters ostar
1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en djup ugnsplåt med bakplåtspapper.
2. Koka upp 3 liter vatten med ½ tsk salt i en stor kastrull till pastan.
3. Skär 1 zucchini, 1 röd paprika och 1 grön paprika i 2 cm stora tärningar. Skala och skär 2 morötter (ca 200 g) i 1 cm breda slantar. Skär 1 aubergine i 1 cm stora tärningar. Lägg alla grönsaker på plåten och strö över 1 msk rosmarin och 1 msk olivolja. Strö gärna över lite torkad vitlök för mer smak.
Rosta högst upp i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
4. Koka pappardellepasta till 4 personer
5. Skär 1 paket fetaost (150 g) i tärningar och lägg på plåten de sista 3 min av grönsakernas stektid.
6. Blanda ¾ dl olivolja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor i en stor serveringsskål.
7. Skär 125 g mozzarella i tärningar.
8. Vänd ner de rostade grönsakerna och fetosten i oljan och blanda med pastan och mozzarellan. Strö över ½ påse pinjenötter (ca 35 g)
Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar