och sallad med pinjenötter
1. Skala, halvera och koka 1 kg potatis.
2. Skölj och finstrimla 1/3 purjolök (den gröna delen). Mortla/krossa 1 msk avrunna grönpepparkorn och blanda med ½ tsk salt
3. Grovriv rödlök och blanda med 400 g kycklingfärs,1 msk timjan, 2 krm svartpeppar, ½ msk buljongpulver (alt. ½ riven tärning) och 2 krm cayennepeppari en bunke.
4. Smält 1 msk smör i en stekpanna. Klicka i biffar av färssmeten (ca 8 st) och stek på medelhög värme i 4 min/sida.
5. Skala och grovriv 3 morötter (ca 300 g), halvera 1 ask körsbärstomater (250 g) och blanda med 1 tråg sockerärtor (150 g) i en skål. Ringla över 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Toppa med ½ påse pinjenötter (ca 35 g)
6. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en slev. Rör ner purjon, ½ dl crème fraiche och grönpepparn.
7. Servera kyckligcevapcicinmed potatisstampet och salladen.
Snabb middag från Middagsfrid. I kväll blir det pasta med ugnsrostade grönsaker.
ser jatte gott ut!x
SvaraRadera