Kvällens recept från Middagsfrid:
Chèvrekyckling med varm äppelsallad och ris
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Halvera ca 450 g kycklinglårfilé och lägg dem i en
ugnsform (ca15x25 cm). Krydda med 2 krm salt och 1
krm svartpeppar. Blanda 1 dl crème fraiche med 180 g
smulad chèvreost och fördela över kycklingen. Gratinera
i ugnen i 25 min.
3. Koka ris till 4 personer.
4. Sallad: Koka upp 1 liter vatten med 1 msk
buljongpulver (alt. 1 tärning) i en kastrull. Skala och
skär 2 majrovor och 2 morötter (ca 200 g) i stavar.
Koka i 3 min. Häll av buljongen (spar 2 msk) och lägg
grönsakerna åt sidan.
5. Skölj och strimla ó purjolök. Kärna ur och skär 1 äpple i
smala klyftor. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs
purjon och äpplet på medelhög värme i 3 min.
6. Blanda 2 msk buljongvatten, ó tsk timjan, ó tsk
dijonsenap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.
Tillsätt morötterna, majrovan, purjon och äpplet.
7. Servera chèvrekycklingen med äppelsalladen och
riset.
Nästa gång kommer jag att göra mer röra att lägga ovanpå kycklingen. Salladen var oväntad god. Jag visste faktiskt inte ens hur majrova såg ut innan. Det är det som är så bra med Middagsfrid, man lagar mat som man aldrig skulle gjort annars och hittar ny vardagsmat!
Så underbart det lät! Som småbarnsmamma vet man att uppskatta lugnet...
SvaraRadera