Då kan jag ju lika väl passa på att lägga ut gårdagens middag också på bloggen så blir ni kanske inte så besvikna. Tror mer på den än på hennes middag som jag såg idag på reprisen.
Laxfilé med senapssås
samt ugnsrostade grönsaker och potatis
1. Sätt ugnen på 200º.
2. Skrubba och skär 1 kg potatis i klyftor. Skala och skär 1 palsternacka (ca 100 g) och 3 morötter (ca 300 g) i stavar. Skölj och skär 1 purjolök i 3 cm breda stubbar. Lägg allt på en djup ugnsplåt, ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar och rosta i ugnen i 25 min.
3. Krydda 4 portionsbitar laxfilé (ca 600 g) med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
4. Lägg laxen på plåten med grönsaker när 15 min återstår på grönsakernas stektid (efter ca 10 min).
5. Sås: Precis innan servering, blanda 1 dl vispgrädde, ½ dl vatten, 2 tsk svensk senap, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en kastrull. Värm blandningen (ska inte börja koka) och mixa den sedan med en stavmixer så att den blir fluffig eller restaurangig som jag kallar det;).
6. Servera laxen med senapssåsen, de ugnsrostade grönsakerna och potatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar