På eftermiddagen blev det skönt häng för mig och Viktor i Nacka Forum. Vi mötte gamla kollegan Niclas Trossö som vi satt och snickesnacka med tills Adde och Gustav kom och mötte upp. Det blev fika tillsammans innan det var dags att åka hem och laga mat.
Till middag blev det:
Kycklingpasta i fetaostsås
1. Skär ca 450 g kycklingfilé i 2 cm stora tärningar. Skär 1 lammkorv (ca 120 g) i 1 cm breda skivor.
2. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta och stek kycklingen och korven på hög värme i 7 min. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
3. Under tiden som allt steks, skala och skär 2 morötter och 1 palsternacka i 1 cm stora tärningar. Grovhacka 1 gul lök.
4. Lägg kycklingen och korven åt sidan. Hetta upp 1 msk neutral olja i grytan, pressa i 2 vitlöksklyftor och fräs med morötterna, palsternackan och löken i 5 min.
5. Koka 500 g färsk tagliatelle.
6. Skölj ½ påse ruccola(ca 35 g).
7. Lägg tillbaka kycklingen och korven i grytan. Tillsätt 150 g smulad fetaost, 1 dl vispgrädde och 2 dl vatten. Rör om med stekspaden så att fetaosten smälter ut i såsen.
8. Häll i 2 tsk soja, 1 tsk timjan och koka ihop i 5 min.
Halvera 250 g körsbärstomater och låt dem koka med den sista min.
9. Servera kycklingsåsen med pastan och dekorera med ruccolan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar